Търсене в този блог

понеделник, 1 февруари 2016 г.

Спестявания от бюджета за камини

Камина в хол


Всеки човек, който има ограничен бюджет, би искал да плаща за стоки или услуги по-малко. Камините са доста скъпи, и в разходите им се включва не само оборудването, но и нейния проект,както и подготвителната работа в стаята. При избора на модел и цени на камини е важно да се разгледат детайлите които влияят на крайната им цена, като такива може а се разгледат:
- Консултация с компетентни експерти -  преди да изберете камини, трябва да се вземат предвид характеристиките на вашия дом, вашите желания и възможни трудности за да се избегнат разходите за ре дизайн и монтажни работи.
-  Споразумение между клиент и изпълнител за задълженията и отговорностите на страните. Това е вид гаранция за качество и последователност в цената и сроковете за тяхното изпълнение.
 - Общата стойност на камината се състои от стойността за проектиране, подготовка, изграждане, и разходи за оборудване, което включва разходите за пещта и включване към комина. Най-евтините  са електрическите камини, тъй като те обикновено не изискват монтажни работи (с изключение на вградените модели). Най-скъпи – камините на дърва .
Камина на  дърва
Камина на  дърва
Електрическа камина
Електрическа камина



Газовите камини също така са по-евтини от тези на дърва, освен това са по-безопасни и се инсталират по-лесно . По-простия модел на камина  ще струва по-евтино. Изкуствените облицовъчни материали са чувствително по-евтини от естествените като гранит, мрамор и дърво.

Прост модел на камина
Прост модел на камина




-  Ръчния труд. Ако сте  момче за всичко и имате строителен опит, може сами да изградите основите и свързването към комина, така можете да намалите до голяма степен разходите за монтажа. Тук възниква въпросът: Имате ли достатъчно квалификация, за всички нюанси на строителството, които водят до неправилно функциониране на камината, а дори и опасност от пожар?
Какво не си струва спестяване?
1.Избор на изпълнител. Ако не разполагате с подходяща квалификация в строителството, изберете професионален изпълнител с добра репутация. Добрия избор ще избегне допълнителни разходи за ремонт и повредени материали.
2.Квалифицираната проектантска работа. Не всеки модел е удобен за монтаж на мястото което сте избрали. Не винаги конструктивните характеристики на къщата и камината са едни и същи. Проектът ще се отнася за разходите по оборудване, материали и монтажни работи съгласно вашия финансов капацитет.
3.       Спестявания от материали. Ако материалите за облицовка, все още са възможни "маневри", на евтина имитация на строителни материали, може да се стигне до големи неприятности. Необходима е гаранция за материалите и използване на надеждни доставчици. Отново, компетентните експерти ще ви обяснят какви са последиците от
такива "икономии". Неспазването на стандартите и правилата свързани с изграждането на отоплителна техника може да доведат до негативни последици като пожар и произшествия. Не рискувайте живота на любимите си хора.



Няма коментари:

Публикуване на коментар