Търсене в този блог

сряда, 3 февруари 2016 г.

Особености нa вградените камини

 


Изборът на модел за камини се базира на оценката от техническите им характеристики, те трябва да отговарят на параметрите на стаята, в която трябва да се постави камина, както и на естетическите предпочитания на бъдещия собственик.

Модерна електрическа камина
Типичен пример на вградената камина
Важен фактор при избора на камини е следващия процес на монтаж: защото всеки метод си има своите собствени характеристики и нюанси. Тези функции имат пряк ефект върху формирането на общ списък на разходите и комплекс от работи по монтаж на оборудване.
Има следните начини за инсталиране на камини:

-  Допрени до стена и са извън нейните граници.
- На ъгъл- камината се намира в ъгъла на стаята и е разположена симетрично или асиметрично спрямо него.
-  Отделени от стените- камината е разположен в центъра на стаята, без никакви допирни точки със стените, може да бъде поставена  на пода, или окачена с комина към тавана.
- Вградената камина се намира вътре в стената и не се показва  извън нея.Коминът също е скрит в стената.


Удобства на вградените камини.
Помислете за характеристиките на вградената камина, техните положителни и отрицателни аспекти. Те трябва да се вземат под внимание при избор на модел за камина и са необходими за интелигентно проектиране на строителните и монтажни разходи. Когато изберете начина за монтаж на камината, трябва да се вземе предвид следното:
1. Камината трябва да заема най-точния и естетичен вариант на местоположението. Никакви тръби, пристройки и части от оборудването не бива да се виждат, а да се  скрият в дебелината на стената. Облицовката  на камината трябва да изглежда облегната на стената като картина с жив огън. Тази функция се използва от много дизайнери.
Вградена камина облицована с изкуствен камък
Вградена камина облицована с изкуствен камък

Вградена камина с вертикална правоъгълна рамка
Вградена камина с вертикална правоъгълна рамка


Вградена камина с ниша
Вградена камина с ниша

Вградена камина с рамка от гранит
Вградена камина с рамка от гранит

Вградена камина с рамка от инокс
Вградена камина с рамка от инокс


Вградена камина с рамка от метал
Вградена камина с рамка от метал




Стена в стил рустик с вградена камина
Стена в стил рустик с вградена камина


Съвременна вградена камина
Съвременна вградена камина






2. Конструкцията на вградена камина изисква най-обширни подготвителни и строителни работи, защото обикновено се проектира в етап изграждането на къща. В противен случай, ще се получи преструктуриране на всички съоръжения и значително  увеличава разходите за монтаж на оборудването.
3. Вградените камини могат да бъдат фронтални (вградена в една от стените) и на ъгъл (монтирани в пресечната точка на стени). Вторият тип е по-сложна и скъпа естествено.
Вградените камини напомнят за стила на рисуване. Те имат тънки рамки от естествен камък, дърво или метал, наподобяващи рамка на картина. Останалата част от камината е скрита в стената.

Няма коментари:

Публикуване на коментар